Den 23 april började Joakim Jonsson hos Zert på kontoret i Umeå. Följ hans resa från Stockholm till Umeå, och Zert nedan.

Joakim är född och uppvuxen i Täby, Stockholm. 2013 flyttade han upp till Umeå för att påbörja sina studier till civilingenjör på Umeå Universitet. Det var med en brinnande passion för fysik och teknik som ledde till självklara valet att studera Teknisk Fysik.

”Jag har alltid älskat fysik och all mystik som kommer upp till ytan när man gräver lite i det. Det kändes som ett självklart val när jag först läste om utbildningen i högskolebladet som skickades hem till mig efter jag tog studenten.”

Successivt som Zert vuxit har även behovet på marknaden ökat och därmed har fler spännande uppdrag dykt upp. Joakim tog sin civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik förra året och startade sin karriär i pappersmassaindustrin hos PulpEye AB i Örnsköldsvik där han jobbade som utvecklingsingenjör. Under utbildningen på Umeå Universitet jobbade han som miljötekniker på återvinningscentralen i Gimonäs.

”Jag kommer från en väldigt öppen och pratsam familj så jag har alltid ideallt sett mig själv arbeta i sociala sammanhang, vilket jag även trivs bra i. När jag först sökte till Zert fick jag en bra känsla om företaget där jag kan blanda mina sociala kunskaper tillsammans med min tekniska bakgrund.”

På Joakims fritid är han väldigt aktiv och håller på med styrketräning och klättring.

Nya utmaningar och vara i framkant av utvecklingen och sammanhållningen inom företaget är viktigt enligt honom.

”Det är viktigt för mig att ständigt utmana mig själv, och att jag har möjlighet att utvecklas. Jag tycker vi har en bra väldigt bra sammanhållning inom företaget, vi är ett litet företag med stora ambitioner.”

Vad kommer Joakim att göra på jobbet?

”Inledningsvis kommer jag främst att arbeta som konsult inom riskbedömning, CE-märkning och även dokumentationsgranskning. Jag kommer också jobba med vidareutveckling av våra produkter. Drömmen är att i framtiden få leda min egen grupp hungriga konsulter.”

Varmt välkommen till Zert, Joakim!