Mattias Routuvaara

Zert utökar nu sin personalstyrka genom att anställa Mattias Routuvaara till kontoret i Umeå. Här får du lära känna honom bättre.

Allt eftersom Zert vuxit och fått fler uppdrag har behovet av nya medarbetare ökat. Denna gången kommer konsultverksamheten Selecto få ytterligare stöd av Mattias som nyligen tagit sin master i teknisk fysik. Masterarbetet som genomfördes på Zert var en prototyp på hur machine learning och AI kan användas som stöd vid riskbedömningar.

Mattias växte upp i Luleå där han började sin karriär på Nyhléns & Hugosons. Han flyttade till Umeå 2012 för att studera på Umeå Universitet till civilingenjör inom Teknisk fysik och har sedan dess bott kvar. Han har ett stort intresse av teknik och utveckling vilket har visat sig genom den utbildning han tagit. Senaste sommaren jobbade Mattias med ett projekt på Nordea. Sedan mitten på april jobbar Mattias här med oss på Zert.

Det som gjorde att han fick upp ögonen för just Zert var att företaget hela tiden söker nya utvecklingsmöjligheter och alltid vill ligga steget före.

”Att välja att göra mitt masterarbete på Zert var självklart efter första mötet. Alla är intresserade av utveckling, de fanns många idéer på vad mitt arbete kunde handla om och alla var villiga att hjälpa till.”, berättar Mattias. ”Varför jag valde att fortsätt jobba på Zert efter min master var därför att företaget inte är rädda för att ta nya utmaningar. Det betyder att jag får arbeta med många olika uppgifter, vilket är väldigt lärorikt och en utmaning som jag gillar ”

Nya utmaningar och vara i framkant av utvecklingen och sammanhållningen inom företaget är viktigt enligt honom.

”Det som är viktigt för mig är att jag får nya utmaningar hela tiden, så jag har möjlighet att utvecklas konstant. Jag tycker vi har en bra väldigt bra sammanhållning inom företaget, vi är ett litet företag med stora ambitioner.”

Vad kommer Mattias egentligen att göra på jobbet?

”Inledningsvis kommer jag främst att arbeta som konsult inom Maskinsäkerhet och CE-märkning och jobba med riskbedömningar och dokumentationsgranskning. Jag kommer även jobba med utvecklingen av våra produkter. Nästa steg blir att jobba som riskbedömningsledare inom projekt och att jobba mer i utvecklingsteamet för Zert RM.”

Varmt välkommen till Zert Mattias!