Boka demo

Tjänst

Vi demonstrerar gärna våra program för dig, antingen på plats eller via webben. Bocka för vilket eller vilka program du är intresserad av i formuläret så återkommer rätt konsult till dig.

Nyheter

AI european flag

Ny AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionen

EU-kommissionen (EC) föreslår nu en första rättslig ram för AI och en ny samordnad plan med medlemsländerna som ska garantera säkerheten och de grundläggande rättigheterna för människor och företag. Till exempel anses AI-system för biometrisk fjärridentifiering utgöra...

Byggherrens ansvar för dokumentation av byggprodukter

Den dokumentation som byggherren ansvarar för är prestandadeklarationen, CE-märkningen, typgodkännande och certifiering.

dokumentation

4 saker att tänka på när du skriver programvarudokumentation

Det viktigaste skälet att dokumentera programvara är att hjälpa användarna förstå hur man använder en programvara

OSA

OSA-föreskrifterna utvärderas av arbetsmiljöverket efter fem år

Arbetsmiljöverket tog fram föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA) den 31 mars 2016. Reglerna togs fram för att göra det enklare för arbetsgivare att arbeta förebyggande mot ohälsosam arbetsbelastning och kränkande särbehandling.

glad påsk

Glad Påsk!

Vi på Zert önskar er alla en riktigt glad påsk!

mineraloljor

Nya krav vid hudexponering för vissa mineraloljor

Nya krav på mineraloljor som tidigare har använts för att smörja och kyla rörliga delar i en förbränningsmotor började gälla den 20/2 2021.

En inblick – engcons dokumentationsarbete efter 3 år med Zert CLM

Tre år har nu passerat sedan engcon tog steget att lämna de traditionella verktygen bakom sig och övergå till Zert CLM.

3 steg för riskbedömning inför förändringar i verksamheten

Vid förändringar i verksamheten ska riskbedömning göras, vi har sammanställt 3 steg för att göra det enklare att göra en riskbedömning.

vibrationer

Vibrationer från arbetsutrustning – vad är det som gäller?

Vibrationer från arbetsutrustning är ett återkommande problem på många arbetsplatser. Här går vi igenom när vibrationer kan vara skadliga och hur riskbedömning ska genomföras.

Snöskottning av tak – ett riskfyllt arbete

Snöskottning av tak är farligt och på vintern gör snö, is, kyla och blåst jobbet extra farligt. Det är viktigt att rätt säkerhetsutrustning används.