Zert RM – Riskhantering

Samla all riskhantering på ett ställe

Zert RM är ett webbaserat program som samlar din riskhantering på ett och samma ställe.

Programmet gör det enkelt att såväl identifiera som värdera och kommunicera riskerna i din organisation, eftersom Zert RM är uppbyggt av moduler anpassar du det dessutom enkelt efter dina behov.

Ta kontroll över dina risker

Anpassas utifrån ditt behov

Ger kontroll över allt

Är alltid tillgängligt

Riskhantering handlar i grund och botten om att förutse sådant som kan gå fel och se till att sådant som redan har gått fel inte händer igen. I Zert RM hanterar du allt från inrapportering av händelser till avancerade tekniska riskanalyser. Därefter kan du enkelt bedöma riskerna utifrån samma värderingsgrund och kommunicera dem till alla som du vill ska ta del av dem.

Synliggör riskerna

Zert RM gör det enkelt att snabbt överblicka risker. I samma stund som riskanalysen är färdig ser du resultatet i grafiken.

Hantera dina skyddsronder direkt från mobilen

Zert RM fungerar lika bra i mobilen som på datorn. Oavsett om du har full täckning eller ingen alls kommer du alltid åt det du behöver.

Användargränssnittet för mobilen är utvecklat för att vara tydligt, även när du är på språng. Därför är RM lika effektivt i anläggningen som ute i fält.

Få översikt över handlingsplanen

Zert RM håller koll på allt åt dig. Programmet påminner dig om när något ska vara klart, delegerar automatiskt uppgifter till dina medarbetare och sammanställer allt med ett enda knapptryck.

Överblick

Handlingsplanen ger dig överblick och du får automatiska påminnelser.

Sammanfattning

Listan visar en sammanfattning av aktiviteterna i handlingsplanen.

Status

Aktivitetsbeskrivningen visar status på aktiviteten och övrig information.

Kundberättelser

Så här använder våra kunder våra program och tjänster:

Bomhus Energi

Inget lämnades åt slumpen när Bomhus byggde ut i Gävle

Korsnäs beslutade under 2010 att bygga en ny bioenergipanna på sitt fabrikområde i Gävle. För att hålla koll på och minska riskerna i projektet använder de Zert RM.

Norrmejerier

Ny anläggning ger mer ost från Norrmejerier

Norrmejerier i Burträsk slutförde under 2014 en ny anläggning för drygt 150 miljoner. Anläggningen gör att Norrmejerier kan producera betydligt mer av sin uppskattade västerbottensost än tidigare. 

E.on

Mer el och värme från förnybara bränslen för E.on i Örebro

När energibolaget E.on byggde en ny biopanna i Örebro använde de Zert RM för att identifiera risker. Biopannan stod klar i slutet av 2012. 

Upptäck fördelarna med Zert RM

Samla allt som rör risk och säkerhet och låt till exempel underleverantörer och externa projektledare bidra med sina delar. Analysera allt från produkter och anläggningar till direkta projektrisker.

h
Genomför enkelt egendeklarationen inför CE-märkningen. RM stöder ett tiotal produktområden där maskiner är den mest efterfrågade modulen.

Ett naturligt led i all riskhantering är det systematiska förbättringsarbetet och ledningssystemet. Därför stöder RM dokumentation och kommunikation genom hela PDCA-cykeln (Plan, Do, Check, Act).

m

RM samlar alla steg i din arbetsprocess i ett och samma program. Allt du behöver för att kunna arbeta effektivt finns där från början.

RM fungerar i både Android och iOS. I stället för att skriva ut checklistan kan du fylla i den direkt från mobilen, pekplattan eller datorn och spara både tid och papper.

g

När du arbetar med till exempel en checklista kan du göra riskvärderingen direkt i samma elektroniska dokument. Åtgärder kopplas automatiskt till varje enskild kryssfråga och när åtgärderna sedan delegeras ser mottagaren ursprungskällan och eventuella andra åtgärder som ska genomföras i samma område.